Vrienden van de Streektaal Lochem

Streektaal in ‘t nieuws

CDA presenteert zich in streektaal


Een campagneteam van CDA Gelderland presenteerde maandag bij Erfgoedcentrum Achterhoek/Liemers (ECAL) de politieke goede voornemens van de partij in het Nedersaksisch. “Met mekare veur een baeter Gelderland!” is het motto van de partij.


Peter Zandee


De Stentor, 20 februari 2019


Lijsttrekker Gerhard Bos: ,,Het Nedersaksisch is een belangrijk onderdeel van onze cultuur. Als CDA willen we dat koesteren. We zijn dan ook blij dat afgelopen jaar het Nedersaksisch eindelijk is erkend als taal." Het Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers in Doetinchem zorgde zelf voor een vertaling van de CDA-doelstellingen in het Nedersaksisch. Kandidaat-Statenlid en Aaltenaar Arjan Tolkamp las de belangrijkste standpunten voor. Door het verkiezingsprogramma te laten vertalen, hoopt het CDA zijn standpunten zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle doelgroepen. Vrijdag werd al een variant in braille gepresenteerd.

Via Facebook werd een deel van het programma in de streektaal al wereldkundig gemaakt. Een gedeelte ervan:

Weerden en normen hebt bi-j 't CDA altied ne belangrieke plaatse. Oetgangspunt van dit verkiezingsprogramma is dat 't CDA wil dat de provincie naost de inwonners, ondernemmers en de maatschappeleke organisaties geet staon.'


Terug