Streektaal in de zorg

Want plat praoten geneest neet, maor 't vuult wal better!

23-10-2022
Ton Toebes
Symposium Zorg
Aangesproken worden in je streektaal is eigen, dat voelt goed. Zeker op het moment dat je zorg nodig hebt. Streektaal spreken in de zorg is een enorme meerwaarde, blijkt uit onderzoek.

Aangesproken worden in je streektaal is eigen, dat voelt goed. Zeker op het moment dat je zorg nodig hebt. Streektaal spreken in de zorg is een enorme meerwaarde, blijkt ook uit onderzoek van Leonie Cornips en Jolien Makkinga van het Meertens Instituut. Maar steeds minder mensen, zeker jongeren, zijn de streektaal machtig. Hoe zorgen we ervoor dat er plat eproat blijft worden in de zorg?

Daarover gaan we praten tijdens het symposium Streektaal in de Zorg op vrijdagmiddag 11 november a.s. bij het Graafschap College in Doetinchem. Interessante gasten schuiven bij Frans Miggelbrink en zijn sidekick, onderzoeker Leonie Cornips, aan tafel. Omringd door publiek spreken zij in drie sessies over streektaal in de zorgpraktijk van alledag, streektaal in het zorgonderwijs en de rol van bestuurders bij het inpassen van streektaal in de zorg. Muziektherapeut Karin Hukker verzorgt de muzikale omlijsting van deze inspirerende middag.

Graag nodigen wij u uit om het symposium bij te wonen. Dat kan door u gratis aan te melden, of op 11 november de livestream te volgen. We stellen het erg op prijs als u deze informatie wilt verspreiden binnen uw organisatie (intranet/nieuwsbrief/app) en op social media. Daarvoor vindt u bijgevoegd een poster die kan worden geprint en opgehangen, een social media kit en diverse afbeeldingen die hiervoor kunnen worden gebruikt.

Meer informatie en gratis aanmelden: Symposium streektaal in de zorg (ecal.nu).

We hopen er samen een geslaagde symposium van te maken.

Want plat praoten geneest neet, maor 't vuult wal better!

Met vriendelijke groet,

Femia Siero,
directeur Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers


Streektaal in de zorg