Schrievers

Schrievers en eur verhaaln

Joop Hekkelman
dataset
Naam Joop Hekkelman
Adres Pikeursbaan 24
Plaats 7213 BT Gorssel
Telefoon 0575-491726
Email joop.hekkelman@gmail.com

Geboortejaor 1952.

(Streektaal)schriever/columnist/presentator en mede-organisator van de Achterhookse boekenwaeke. Hee woont in Gorssel en verzörgt kotte en middag-/aovendvullende programma’s met eigen verhalen. Dee verhalen gaot veural aover ‘t laeven van mensen, maor ok historische onderwerpen mbt landbouw komt an de orde. Hee schrif en vertelt laevensverhalen, op anvraoge ok van aoverleden personen tbv de uutvaart. Les veur op basisscholen en prissenteert ‘n dialectquiz veur groepen. Waekelijks verschient twee columns van zien hand: dialect in De Gids en Nederlandstalig op de website van LokaalGelderland.

Verhalen

Frits Kolkman
dataset
Naam Frits Kolkman
Adres
Plaats Borculo

Frits Kolkman worden op 1 april 1936 op het boerderi’jken ‘Diks’ in Gelster gebaorne. Zo worden ’t ‘Frits van Diks’. Met ziene vrouwe  Aaltje woont e nog altied in zien oldershuus. Nao de laegere landbouwschole en de Rijkslandbouwwinterschole, hef e op de aovend-ulo ’t diploma behaald. Lange hef e bi’j Coberco as veurlichter ewarkt, o.a. as veurlichter veur warmteterugwinning en melkwinningsadviseur en administrateur vuur de Gezondheidsdienst vuur dieren in Lochem bi’j de ver. van melkveeholders.
Naost dat Frits een echt natuurmens was, was toneelspöllen bi’j de toneelvereniging De Eendracht in Gelster ziene grote hobby. Later hef e ok regie edaone. In 1990 begon e gedichtjes te schrieven in ’t Gelsters dialect. Gedichten van ‘m bunt eplaatst in De Moespot onder de naam: Frits oet Gelster.

Verhalen

Herman Veldsink
dataset
Naam Herman Veldsink
Adres Nengermanhof 11
Plaats 7231 BP Warnsveld
Telefoon 0575-521756
Email hersa@hetnet.nl

Herman is geboren in de gem. Hardenberg (Aoveriessel). Hee hef veude klasse staon op de laegere scholen in Zeyen (Dr.) en Neede in de Achterhook. Wieter ewarkt in ‘t voortgezet onderwies in Zutphen. Hee schrif verhalen veur “De Moespot” onder het ps. Mans oet Warnsveld.

Verhalen